Strudsesteaks i portvinssauce.
Til 2 personer:
1 pk. strudsesteaks a 200 g
salt og peber
smør til stegning
Sauce:
1 dl. portvin
2 dl. god oksebouilon
1 dl. piskefløde
salt og peber
Stegte urter:
2 finthakkede skalotteløg
2-3 gulerødder i små term
1 courgette i små terninger
smør el. olie til stegning
Tilbehør:
ovnstegte kartofler med frisk timian
Dys strudsesteaksene med salt og peber og steg dem ca. 4 min. på hver side, til de giver let igen efter tryk med en finger. Tag dem op, pak dem ind og hold dem varme i staniol.
Hæld portvin på panden og kog halvt ind. Tilsæt boulillon og piskefløde og kog igennem til saucen jævner let.
Læg kødet på en bund af de letstegte grønsager. Server med sauce og ovnstegte kartofler.
Velbekomme.