Dolketur til ”portvinsland” 17 – 21.09.2012

Referat med links. Links sorteret pr. dag. Alle billeder samlet. Alle billeder pr. dolk.

Mandag d. 17.09.2012.


Mandag morgens flyvning.


Claus giver fødselsdags øl (51 år).


Diverse billeder fra Hotel Douro inclusiv Bo store arbejde med at åbne en vin, så vi ikke gik tørstige i seng.


Frokost på LBV. Det var nok noget af det mest sunde måltid vi fik. Der var rigeligt med grønsager.


Quinta Novalsmagning på stationen.


Smagning og rundvisning på Quinta Da Foz.


Øl på havnen i Pinhao.


Spise hos naboen til LBV hvor vi fik en del gode vine og blandet kød . Smart solgt af tjeneren; men det var vist hvad der var i køleskabet!



Tirsdag d. 18.09.2012.


Her var en hel lade med vinforretning og til sidst kom en dame, der kun talte portugisisk. Det lykkedes at få et enkelt glas varm vin i plastikbærer! Ikke den store succes.


Coperativet med smagning og en flot rundvisning af en fyr som har studeret i Odense.

1

Et stop ved en Quinta der tilbød smagning; men som vist holdt siesta. Flot udsigt, dog uden smagning.


Så vi tog i stedet turbussen til roundhouse og til ”smagning” ved museet. Den bestod af et glas standard port, og så kunne vi godt skrubbe af!!


Quinta De la Rosa, hvor vi fik en smagning selvom de var lukket.



Onsdag d. 19.09.2012.


Så var vi ude og plukke druer.


Efter dagens dagens høst var der lækker frokost hos Quinta do Portal, med vin ad libitum.
Startende med 6 små appetizer.
Forret pasta med bacon og oliven.
Hovedret andepate i butterdej.
Dessert appel pie med is.


Så var der tid til rundvisning, og der blev trampet vin. Derefter afslapning ved hotelets pool.


Så blev det endelig tid til en lækker aftensmad med vin ad libitum.
Startende igen med nogle små appetizer.
Forret var en grønsagssupper.
Hovedret laks med ris og champinoner.
Dessert chokolade kage med is.
Som kage til kaffen var der en lille kage som smagte som æbleskiver.



Torsdag d. 20.09.2012.


Pitstop tid til en øl inden jakten på instituttet.


Diverse billeder fra Porto dagen.


Tid til frokst i Porto efter en lang jakt, hos byens mest sure tjener.
Så var vi klar til noget portvin igen.
Svært at se men det var en bøfsandwich.


Sandemann.


Ramos Pinto her fik man 5 glas plus vand for 5€ og ingen købetvang.
Hvorefter hr Brandt lavede et forlæns rullefald ned af trappen.
Kom ikke til skade, men personalet var flinke og komme og spørge til min tilstand,
de var parart til at tilkalde en ambulance.
Det var der ikke tid til, ville bare sinke drikkeriet.


Cockburns.


Wiese og Krohn.


Så blev det tid til en øl igen Guiness.


Hen af promenaden til smagning af vine fra bl. A. Barros og burmester. 3 smagninger á 5 glas. Det var smart og de var ikke fedtede!


Svævebanen hjem og mad på vejen hjem for at afslutte med en flaske på værelset.